top of page
logo_bscj_kleur.jpg

De Brugse Socio-Culturele Jongeren (BSCJ) is een gespecialiseerde jeugdvereniging die jongeren groepeert die graag op een spelende manier iets willen bijleren. Elke activiteit leer je iets anders en staat een ander onderwerp centraal. De BSCJ werd in 1991 opgericht door Ingmar RICQUIER met als bedoeling leergierige kinderen/jongeren de kans te geven om met leeftijdsgenoten een toffe en zinvolle vrijetijdsbesteding te beleven.

 

De BSCJ bestaat ondertussen 32 jaar en organiseerde reeds meer dan 2000 activiteiten en 100 kampen in binnen-en buitenland.

 

Kwaliteit is onze sterkste troef. In 1997 ontvingen we hiervoor de Prijs verdienstelijk Jeugdwerk van de stad Brugge!

 

De BSCJ organiseerde ook 2 grote kinderhappenings, nl. het indoorspeelevenement ‘K-Boum’ (2012, Beurshal Brugge) en het Spring’s Infestival (2013 en 2014) en wordt ook veel gevraagd om mee te werken aan allerlei grotere initiatieven. Zo verleenden wij ons medewerking aan Feest in't Park (24 edities), Autoloze zondag, Lammetjesdag, Fair Tradehappenings, Afrika Kleurt, Damme Puur Natuur, …

Locatie

 

Alle binnenhuisactiviteiten gaan door in ons prachtig BSCJ-lokaal, gelegen in de binnenstad van Brugge. Ons lokaal bestaat uit een groot lokaal boven en een (speel) lokaal beneden.

Adres:

 

Mortierstraat 31

8000 Brugge

Lokaal (1).jpg
Lokaal 2.JPG

Lidgeld

 

Het lidgeld voor het werkjaar 2023-2024 bedraagt 45 euro. Dit omvat de verzekering, administratie en 70% van de activiteiten. Dagtrips, speciale workshops, toneel,... zijn niet inbegrepen.

 

Rekeningnummer

Lidgeld en andere bedragen kunnen gestort worden op ons rekeningnummer

BE70 3800 8091 2825

De jeugd-AXI-bon is een geldig betaalmiddel bij iedere jeugdvereniging, jeugdkampen door erkend jeugdwerk binnen en buiten Brugge.

Inwoners van Brugge kunnen voor ieder kind tussen 3 en 18 jaar 10 euro aan jeugd-AXI-bonnen afhalen. Haal de AXI-bonnen af in het Huis van de Bruggeling.

Meer info (https://www.brugge.be/jeugd-axi-bon)

Hoe lid worden ?

 

Stuur een mail met daarin alle gegevens van uw kind (naam, adres, geboortedatum, mailadres ouders, telefoonnr) naar bscjbrugge@gmail.com en schrijf het lidgeld over op onze rekening met vermelding 'lidgeld voor (naam)'. 

 

Eerst even proberen ?

 

Wie niet direct zeker is dat onze jeugdvereniging iets voor zijn/haar zoon of dochter is kan zijn kind altijd even laten proberen. Alle kinderen mogen 2 activiteiten bijwonen vooraleer ze moeten beslissen om definitief lid te worden. De huidige activiteitenkalender vind je op deze website.

 

Hopelijk tot binnenkort.

Een uniform?

De BSCJ heeft geen uniform. Wij hebben wel een T-shirt en een sweater van de BSCJ. Die zijn niet verplicht maar wel handig als we voorbeeld op dagtrip of kamp gaan. Aankopen kan tijdens het jaar en dit voor de prijs van 5 euro (t-shirt), 22 euro (sweater) of voordeelpakket van 25 euro (t-shirt + sweater).

bottom of page